Konsten att ta en bra bild


Har du precis köpt en systemkamera eller kanske har en liggande där hemma men aldrig blivit färdig att riktigt sätta dig in i hur den fungerar? Vill du lära dig ta vackra och kreativa bilder med blixt i studio? Eller kanske vill lära dig redigera dina bilder i Photoshop? Vad du än är ute efter så hjälper jag gärna dig och jag kommer dela med mig av all min erfarenhet.

Kamerans grunder

Ett måste att kunna

Vi går igenom hur en kamera fungerar från grunden och hur man kan använda olika inställningar för att uppnå de bilder man vill skapa.

Komposition

En klassiker är Gyllene snittet

Jag lär dig hur man ska tänka för att komponera en bild. Vilka regler som finns och hur man kan bryta dem för att uppnå en viss effekt. Antingen går vi igenom mina bilder eller ännu bättre är att du har med dig egna bilder och så får du feedback på dem.

Studiofotografering med blixt

Både speedlights och studioblixt

Du kommer till min studio och vi går igenom hur blixtar funkar med olika tillbehör såsom softbox, beautydish, olika paraplyer och reflexskärmar. Jag lär dig både klassisk porträttljussättning och beauty/fashionljussättning.

Camera RAW och Photoshop

Kreativt och roligt

Här tittar vi på allt ifrån hur man importerar bilderna till datorn, sorterar och arkiverar, gör grundinställningar i Camera Raw till avancerad bildredigering i Photoshop.

"Jag gillar verkligen att dela med mig av min kunskap och få lära andra hur kul och kreativt det är att fotografera."


Det finns inget bättre och snabbare sätt att lära sig att fotografera än att ha en personlig lärare som visar och lär ut. Vi lägger upp tiden och vilka ämnen som just du vill lära dig mer av helt enligt dina önskemål.


Pris: 700kr/timme för upp till två personer åt gången.